Шлайфан бетон – плюсове и минуси


03 Юли 2022   1066

Шлайфането на бетон е популярна услуга за всяка работа, която трябва да се извърши на по-малко от звездна повърхност. Най-често собствениците на жилища и фирмите, които искат да ремонтират пода си с полиране на бетон или епоксидна подова настилка, ще трябва първо да премахнат подовете си от всички несъвършенства, процес, който се извършва с подходящо шлайфане или шлифоване. Но дори и да не планирате да демонтирате плочата си, подовата ви настилка все още може да се възползва от наемането на услуга за шлайфане на бетон. Шлайфането премахва несъответствията в бетона, като неравности или дупки, които могат да направят повърхността неравна. Премахването им от своя страна може да помогне за по-равномерно и гладко поставяне на други подови настилки като твърда дървесина или килим. Шлайфането на бетон прави повече от премахване на неравности и вдлъбнатини. Освен това премахва всичко от упорити петна до остатъци от лепило, боя, мръсотия и съществуващи епоксидни покрития. Всичко това може да се направи без премахване или подмяна на самата плоча, което ви дава творческа свобода да продължите напред с подовата система на вашите мечти. Чудите се колко дълго издържа полиран бетон? Дълготрайно решение ли е шлайфането на бетон? Абсолютно може да бъде. Приложенията за шлайфане и запечатване могат да издържат повече от 10 години в зависимост от това колко сте здрави на вашите подове и колко трафик имат. Добавянето на подови настилки отгоре, независимо дали е епоксидна смола или друг монтиран разтвор като дървен материал, може да удължи живота на бетона под него. Шлайфането на бетон също помага за усъвършенстване на повърхността, без да премахва толкова много бетон, колкото можете да си представите. Повечето шлифовъчни машини премахват не повече от 3 mm наведнъж, много малко количество в сравнение с общата дебелина на плочата. Така че, ако вашата плоча вече е била шлайфана преди, все още е доста вероятно да има достатъчно повърхност, с която вашият бетонист да работи и да шлайфа отново за ново покритие.

Предимства на шлайфания на бетон за подови системи от всякакъв вид

Предоставят се специфични услуги по шлайфане, за да се подготвят подовете за нова инсталация на системата. Въпреки че това може да варира от всичко като епоксидна смола до облицовка, всички подови системи се възползват от предимствата на шлайфането на бетон.

#1: Възстановете повърхности

Първо и най-важно, не сте принудени да късате или да изливате нова плоча за вашата подова система, ако вместо това се обърнете към шлайфане на бетон. Този подход може да внесе нов живот на вашата повърхност без бъркотията, разходите и въздействието върху околната среда на пълната замяна на това, което вече имате.

#2: Издръжливост

Усъвършенстването на вашите съществуващи повърхности всъщност може да допринесе за целостта на бетона с течение на времето. Премахването на петна и неравности може да направи повърхността по-удобна за носене в дългосрочен план и да ви даде повече живот на съществуващата плоча, независимо каква подова настилка инсталирате върху нея.

#3: Цена

Шлайфането на съществуваща плоча е значително по-евтино, отколкото да се опитвате да премахнете и инсталирате нова. Не само това, но можете да спестите и от монтажа на други подови системи. Шлифованият бетон е по-добър приемник на епоксидни подове, които често трябва да бъдат равни и равномерни за правилното нанасяне. Поставянето на плочки или дървен материал върху неравен под също може да компрометира инсталацията и да добави допълнителни разходи към процеса, тъй като монтажниците се борят сами да изравнят нещата. Смелете бетона до идеално гладка повърхност и ще спестите в дългосрочен план.

#4: Дизайн

Шлайфането на стара плоча може да я направи да изглежда като чисто нова, понякога с изненадващи резултати. Премахването на стара боя, вдлъбнатини или петна от гаражна плоча, например, може да позволи на собствениците на жилища да превърнат някога мрачното пространство в рационализирана зона за хобита и съхранение. Бетонът може да има съвременна естетика и, когато е полиран и запечатан, може да се превърне в собствен дизайнерски елемент във всяко пространство.

#5: Текстура

Едно нещо, за което не трябва да се притеснявате, е, че шлифованият бетон ще бъде твърде хлъзгав за ходене или работа. Професионалните техници могат да използват точното количество песъчинки и натиск, за да отстранят и усъвършенстват бетона до ниво, което отговаря на вашите нужди. Това означава, че все още можете да имате текстурирана повърхност, която е безопасна за ежедневна употреба‹ Назад